Tämä herkullinen ja nopea suklaakakku on tehty Vappu Pimiän ohjeella.
200g voita
200g tummaa suklaata
2dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
korppujauhoja ja rasvaa vuoan leivitykseen
Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen.
Voitele ja leivitä pyöreä irtopohjavuoka.
Sulata voi kattilassa, ota pois liedeltä ja paloittelee joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon.
Kääntele joukkoon varovasti myös jauhot.
Kaada taikina vuokaan ja laita uunin keskitasolle.
Paista 12-15 minuuttia, riippuen vuoan koosta.
Kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi, joten älä paista liian pitkään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele halutessasi jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon/vaniljajäätelön tms. kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti