29. joulukuuta 2014

KARPALO-KINUSKIKERROSJÄLKIRUOKA


Tämä jouluinen herkku syntyi aikaisempien kerrosjälkiruokaohjeiden pohjalta.

2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400g mascarponea
(2 valkuaista)
300g pakastekarpaloita

kinuskikastiketta
piparkakkuja
jäisiä karpaloita

Kiehauta pakastekarpalot ja paseeraa ne pieneen kulhoon. Anna jäähtyä.
Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon mascarpone. Jos haluat 
vaahdosta "ilmavampaa", vatkaa kaksi valkuaista vaahdoksi 
ja kääntele se vanilja-mascarponeseoksen joukkoon. 
Sekoita joukkoon karpalosose.

Kokoa jälkiruoka lasikulhoon tai vaikka pieniin laseihin annoksina.
Laita pohjalle vaahtoa ja murusta päälle piparkakkuja,
ripottele päälle jäisiä karpaloita ja kinuskikastiketta.
Toista useamman kerroksen verran.

1 kommentti:

  1. Kinuski ja karpalo ovat erittäin toimiva yhdistelmä. Hienon näköinen jälkiruoka! :)

    VastaaPoista