7. syyskuuta 2014

APPELSIINIJUUSTOKAKKU


Tämän kakun olen tehnyt tyttäreni 1-vuotissyntymäpäiville. 
Olin kakkuun kaikinpuolin muuten tyytyväinen, 
mutta kuorrutetta en saanut valutettua päälle aivan haluamallani tavalla, 
sillä en malttanut odottaa sen jäähtymistä tarpeeksi pitkään.

BROWNIESPOHJA
125g voita
75g tummaa suklaata
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa, ota pois liedeltä. 
Lisää joukkoon tumma suklaa paloina, sekoita tasaiseksi. 

Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja suola. 
Sekoita kananmunat joukkoon yksitellen. 
Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita jälleen tasaiseksi. 
Paista 24-26cm irtopohjavuoassa (leivinpaperi) 175 asteessa noin 15min. 
Anna jäähtyä ennen täytteen laittamista.


APPELSIINITÄYTE
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljavaahtoa
1 prk (200g) appelsiinijogurttia
400g appelsiinituorejuustoa (tai 200g maustamaton ja 200g appelsiini)
3-4 rkl appelsiinimehua
5 liivatelehteä


Laita liivatelehdet kylmään veteen, anna olla noin 5min. 

Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon tuorejuustot ja jogurtti.

Kiehauta appelsiinimehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne nopeasti kuumaan appelsiinimehuun. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3-4 tuntia  tai yön yli.


KUORRUTE
1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata

Mittaa aineet kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä.
Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Kun seos on jäähtynyt, kaada se hyytyneen ja vuoasta irrotetun kakun päälle. 
Työnnä lusikalla kuorrutetta kakun reunan yli sieltä täältä varovasti,
jos haluat, että se valuu reunan yli.
 Kuorrutteen kannattaa olla hieman jäähtynyttä, jotta valumat
pysähtyvät ennen tarjoilualustaa ja kakusta tulee kauniimpi.



1 kommentti: