Muutamaa löytämääni reseptiä yhdistellen tein pätkisbrownieseja.
Koostumus oli mutakakkumainen, maku tarpeeksi minttuinen eikä tuo
minttujätski kaverina ainakaan makua huonommaksi tehnyt...
BROWNIETAIKINA
150g voita
150g tummaa suklaata (käytin 100g Fazerin uutta Pure Dark 70% minttusuklaata ja 50g tummaa leivontasuklaata)
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
140 g Pätkistä (mini bites -pussi)
KUORRUTUS JA KORISTELU
1dl kermaa
80g tummaa suklaata
Pätkis-paloja
Vuoraa uunivuoka foliolla tai leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata tumma suklaa, kaakaojauhe ja voi kattilassa tasaiseksi seokseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa. Voit odotellessa pilkkoa pätkikset pieniksi paloiksi.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon vähän jäähtynyt suklaaseos.
Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita taikinan joukkoon.
Kääntele joukkoon myös 3/4 pilkotuista pätkiksistä ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasossa puolisen tuntia.
Mittaa kerma ja tumma suklaa kattilaan, sekoittele tasaiseksi.
Kun browniet ovat hieman jäähtyneet,
kaada kuorrute raidoiksi päälle, ripottele loput pätkikset koristeiksi.
Anna jonkin aikaa jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sitten browniet vielä jääkaappiin hetkeksi.
Leikkaa paloiksi vasta, kun ovat olleet kylmässä niin saat siistimpiä paloja.
Annospaloja voi halutessaan hieman lämmittää ennen tarjoamista.
Vaikuttaa herkulta! Taitaa olla juurikin tällaiselle sokerihiirelle sopiva resepti, jos sokeria tosiaan tulee yli 2 litraa ;)
VastaaPoistaOhjetta korjattu, kiitos ;)
Poista