1. syyskuuta 2014

MOZZARELLALEIPÄÄ





Idea tähän leipään löytyi täältä. Ihana leipä!
Tässä täytteenä on mozzarellaa, mutta melkein mikä tahansa juusto tai yrtit
sopivat täytteeksi mainiosti. Ideana tällaisessa "pull-apart"-leivässä on, että siitä
voi repiä paloja esimerkiksi salaatin seuraksi (kuvan leivän olen kuitenkin leikannut veitsellä).

LEIPÄTAIKINA
9½ dl jauhoja
ripaus suolaa
1pkt kuivahiivaa
3½ dl haaleaa maitoa/vettä

1 kananmuna voiteluun

TÄYTE
170g raastettua juustoa (esim. mozzarella)
yrttejä

Kaada lämmitetty maito kulhoon. Sekoita kuivahiiva pienen osaan jauhoja
ja sekoita jauhot maitoon. Lisää joukkoon suola ja loput jauhot,
vaivaa taikinaa ja jätä voideltuun kulhoon nousemaan.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.



Kun taikina on noussut, jaa se 10-12 saman kokoiseen palloon. 
Painele tai kauli pallot ohuiksi levyiksi,
lisää jokaisen "lätyn" päälle juustoa ja halutessasi hieman yrttejä. 
Taita lätty kaksinkerroin taskuksi ja litistä reunat huolellisesti kiinni haarukalla. 
Asettele leipätaskut voideltuun leipävuokaan siten, että haarukalla paineltu reuna on ylöspäin. 
Jätä leipä kohoamaan liinan alle.
Voitele kohonnut leipä kananmunalla ja paista uunissa 190 asteessa 35-40 minuuttia. 
Ota leipä pois vuoasta, kun se on hieman jäähtynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti