Vaikka minttu-suklaa on makupareista mielestäni yksi parhaimpia, hyvänä kilpailijana tulee myös appelsiini-suklaa. Tästä syystä mielessäni on kummitellut Fazerina-suklaasta tehtävä juustokakku. Hyydytettävän juustokakun olen kyseisestä suklaasta joskus tehnytkin, mutta nyt teki mieli kokeilla jotain uutta. Kun sitten näin kuvan juustokakusta, jossa oli käytetty Oreo-keksejä, tuli pakottava tarve tehdä jotakin samantyylistä Fazerina-täytekekseistä.
Päädyin yhdistelemään erilaisia browniesien ja uunissa tehtävien juustokakkujen ohjeita ja tuloksena syntyi tämä Fazerina-browniesjuustokakku. Tämän voisi yhtä hyvin tehdä browniesvuokaan, jolloin se olisi enemmänkin Fazerina-juustokakkubrownies ;) Tässä muodossaan kakku oli hieman hankala leikattava, joten browniesit toimisivat varmaan sen puolesta jopa paremmin.
BROWNIESTAIKINA
200g tummaa suklaata
200g voita
225g sokeria
3 kananmunaa
110g jauhoja
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekoitellen.
Vaahdota voi ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi,
lisää kananmunat yksitellen. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja jauhot,
sekoittele käännellen tasaiseksi.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun brownies- tai irtopohjavuokaan (leivinpaperi myös reunoille).
Esipaista noin 7-10 minuuttia, jos teet browniesvuokaan ja
hieman kauemmin, jos teet kakkuvuokaan, jolloin taikinaa on paksummassa kerroksessa.
JUUSTOKAKKUTÄYTE
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g appelsiinituorejuustoa
110g sokeria
2 kananmunaa
10-15 Fazerina täytekeksiä
Sekoita sokeri ja tuorejuustot keskenään voimakkaasti sekoittaen,
jotta tuorejuustosta tulee hieman kuohkeaa.
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen,
sekoita hyvin.
Kaada täyte esipaistetun browniespohjan päälle.
Ripottele päälle murskattuja keksejä.
Paista uunissa 40-50 minuuttia,
tätä kakkua pidin uunissa noin 55minuuttia.
Älä paista liian kauan,
pinnan kuuluu jäädä hieman löysäksi, sillä jääkaapissa
se tekeytyy pehmeäksi. Älä siis anna tämän kuivua uunissa!
Jäähdytä kakku ja laita jääkaappiin.
Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.
Pakko saada tätä!!
VastaaPoista- Riikka
Suosittelen, hyvää oli!
PoistaOi miten herkullisen näköistä!
VastaaPoista// Nea
Voin luvata, että myös maistuu herkulliselta!
Poista