23. elokuuta 2014

MAAILMAN PARAS MUSTIKKAPIIRAKKA


Tämä mustikkapiirakka on yksi luottoresepteistäni:
onnistuu joka kerta ja on todella hyvää!
Suosittelen kokeilemaan!

POHJA
4dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
125g voita tai margariinia
1 dl piimää
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon pehmeä margariini/voi.
Ota 4 reilua ruokalusikallista muruseosta sivuun.
Lisää suurempaan osaan taikinasta piimä ja kananmuna.
Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle.

TÄYTE
vähintään puoli litraa mustikoita ja/tai vadelmia
(saa olla vähän enemmänkin)
1 prk kermaviiliä
1dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
ripaus sitrunamehua


Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niiden joukkoon vähän perunajauhoja.
 Kaada sen jälkeen marjat pohjan päälle. 
Sekoita muut aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle.
 Ripottele päälle aiemmin sivuun otettu muruseos.

Paista 175 asteessa ensin 30min, sen jälkeen 125-150 asteessa toiset 30min. 
Paistoaika riippuu myös uunista, mutta mustikkapiirakan kuuluu jäädä vähän kosteaksi.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti