Tämän kakun tein ystäville ristiäiskakuksi (puolitoistakertaisella ohjeella 26cm vuokaan).
Resepti on muokattu Kinuskissan ohjeen pohjalta.
POHJA
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100g voita
1/2 dl vettä
500g omenaviipaleita
2 tl kanelia
KINUSKI
100g voita
1dl fariinisokeria
Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Hapan omena toimii tässä hyvin!
Sekoita sokeri ja suola jauhoihin. Nypi joukkoon pehmeä voi, ja sekoita nopeasti joukkoon vesi.
Painele taikina irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita omenat muutamaksi minuutiksi pienen vesitilkan kanssa kattilaan kuumentumaan, jotta ne hieman pehmenevät.
Aloita samalla kinuskin valmistus.
Mittaa voi ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna miedolla lämmöllä, sekoittele tasaiseksi.
Kun seos kuplii, anna sen kuplia noin 5 minuuttia (välillä sekoitellen), jotta kinuskista tulee paksua.
Kun omenat ovat hieman pehmenneet, kaada ylimääräinen vesi pois ja sekoita kaneli omenoiden joukkoon.
Levitä omenaviipaleet pohjan päälle ja kaada kinuski omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Jäähdytä valmis pohja kunnolla, ennen kuin teet vaniljatäytteen.
VANILJATÄYTE
2,5dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljavaahtoa
1 prk vaniljarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua (liivatteita varten)
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vaahdota kerma/vaniljavaahto.
Sekoita joukkoon vaniljasokeri, vaniljarahka ja tuorejuusto.
Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet siihen.
Voit antaa nesteen hieman jäähtyä ennen kuin sekoitat sen täytteen joukkoon.
Sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Jos haluat käyttää reunakalvoja siistimpien reunojen aikaansaamiseksi,
laita kalvot nyt vuoan reunoille.
Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kuvan kakku on koristeltu pastavärein värjätyllä valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti