24. elokuuta 2014

PÄTKISKAKKU


PÄTKISKAKKU
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria 
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta (tummaa)
150g sulatettua voita tai margariinia
2dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
140g Pätkis-suklaapaloja (Mini Bites-pussi)
3 kananmunaa

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. 
Lisää pieneksi paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja kananmunat. 
Lisää kuivat aineet. 
Sekoita seos huolellisesti, mutta älä vatkaa taikinaa.

Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhoitettuun) kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.
Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta, anna jäähtyä.


KUORRUTUS 
200g suklaata
100g voita tai margariinia

Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan, kuumenna koko ajan sekoitellen.
Kun suklaa on sulanut voin joukkoon, ota pois liedeltä ja kaada varovasti kakun päälle.
Laita kakku jääkaappiin joksikin aikaa, jotta kuorrutus jähmettyy.

Kuvan kakku on koristeltu pätkiksen paloilla ja minttusuklaarakeilla.


Jos maltat, anna pätkiskakun olla jääkaapissa yön yli, sillä sen maku vain paranee.
Tarjoa vaikkapa minttujätskin kaverina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti