Muutamassa blogissa törmäsin Skyr-kakkuun,
joka on alkujaan ilmeisesti islantilainen herkku.
Tämä kakku on parhaimmillaan, jos sen antaa tekeytyä vähintään yön yli jääkaapissa.
Kakun päälle alkuperäisessä ohjeessa laitettiin viinirypäleitä, mutta kesälllä tätä tehdessä
halusin ehdottomasti käyttää mansikoita, vadelmia ja mustikoita.
Skyr-rahkavalmistetta myydään useimmissa ruokakaupoissa,
makuja on saatavilla monia vaihtoehtoja, ja niistä kaikkia varmasti voisi kokeilla myös tässä kakussa.
POHJA
1pkt Lu Bastonge-keksejä (myös Digestive tms. toimii varmasti)
80 g voisulaa
TÄYTE
5dl kermaa
500g vaniljaskyriä
hedelmiä tai marjoja
Murskaa keksit, sekoita keksimurska ja sulatettu voi.
Painele taikina irtopohjavuoan tai lasivuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Vatkaa kerma, ja sekoita sen joukkoon varovasti vaniljaskyr.
Levitä seos pohjan päälle ja koristele marjoilla.
Anna olla jääkaapissa kelmun alla ainakin muutama tunti, mieluiten yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti