22. elokuuta 2014

VANILJARAHKABROWNIES



BROWNIE-TAIKINA
200g voita
200g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

VANILJARAHKASEOS
250 g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Sulata voi ja suklaa kattilassa, anna seoksen jäähtyä. 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan. Sekoita lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Tee vaniljarahkaseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kaada 2/3 brownietaikinasta noin 20-30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Kaada sen päälle rahkaseos, ja viimeiseksi päälle loput brownietaikinasta. Voit vedellä veitsellä pintaan viiltoja, jotta pinta menee sekaisin.

Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. 
Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat. Nauti esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti